Tarnoc, winnaar van Warmtewissel.

Administrator (admin) on 25.03.2021

Bijzonder nieuwkomer op warmtepompmarkt ?

Maart 2021:  Cooll, Fectum en Tarnoc winnaars van De WarmteWissel

Bron: Tarnoc en De Warmtewissel.

Tijdens het finale-event van De WarmteWissel, op donderdag 5 maart in Noordkade te Veghel, werden de vijf finalisten en hun oplossingen beoordeeld door vakjury en publiek. Rondom en tijdens het middagvullende evenement konden alle gasten nader kennismaken met diverse van de 48 inzendingen, netwerken, bestaande contacten ontmoeten en nieuwe relaties opdoen.

De drie winnaars Compacte gasgestookte warmtepomp van Cooll Sustainable Energy, Duurzaam thermisch energiesysteem van Fectum en Tarnoc Turbine Ketel, gingen elk met een cheque van 20.000,- euro naar huis, terwijl de andere twee finalisten, HRsolar SPRING en Volthera Hybride PVT Systeem, beide een cheque van 5.000,- euro in ontvangst mochten nemen. De meeste publieksstemmen gingen naar Volthera, dat daarmee de publieksprijs won.

De acht Brabantse lente-corporaties gaan de winnende oplossingen in de praktijk testen, door samen met de winnaars proefopstellingen in daadwerkelijke huurderswoningen te realiseren.

 

Dat er op veel plaatsen wordt nagedacht over de toekomst zagen we bij Tarnoc.

 

Tarnoc, winnaar van de Warmtewissel, presenteerde tijdens de finale de Turbineketel, waarmee een all electric alternatief voor de CV wordt geboden. Het is een warmtepomp, waarbij door middel van luchtcompressie warmte uit de buitenlucht wordt gehaald. Een techniek met hoog vermogen die bovendien geen gebruik maakt van koudemiddelen of buitenunit.

 

Inmiddels is Tarnoc zover dat we kunnen gaan testen. In een leegstaande woning van WonenBreburg aan de Ganzerikhof in Tilburg is de installatie voor een veldtest geplaatst. Deze test zal twee maanden in beslag nemen. Tegelijkertijd loopt er een labtest. De resultaten van deze test zullen gebruikt worden voor de certificering van de ketels. Als alles verloopt zoals gedacht, kunnen in september een achttal ketels geplaatst worden voor de pilots in bewoonde staat.

 

Zie onderstaand filmpje voor nadere uitleg:

 

 

Back

Go to top

logo© Warmtepomp-tips.nl, vrijdag 19 augustus 2022

Pagina: - Warmtepomp blog en nieuws items
Tags:Warmtepomp, blog, nieuws, waterstof, ontwikkeling, tips, toepassing, temperatuur, kennis,
Beschrijving: Blog: Hoe zit het met de ontwikkeling van de warmtepomp, kunnen we deze overal al toepassen? Of wachten we op waterstof.