VSK 2020 en de Warmtepomp

Administrator (admin) on 06.02.2020

VSK 2020 , Warmtepomp-tips 6 febr. 2020

Op de VSK bleek eens te meer dat de warmtepomp nog steeds in opmars is. Met betrekking tot de warmtepomptechniek was er echter niet zoveel nieuws te melden. We zagen dat de meeste fabrikanten bezig zijn met het optimaliseren van hun producten: of het nu over connectiviteit gaat of over de stilste warmtepomp hebben, het gaat steeds over de techniek rond de compressor en niet meer over de compressor.  Wel merkte we op dat de aan/uit compressor uit de tijd aan het raken is. Vrijwel elke machine is inverter-gestuurd en kan dus modulerend werken.
Dat de energietransitie leeft bij de Nederlander is wel duidelijk tijdens deze VSK. In gesprek gaande met verschillende  beursbezoekers leerde ons dat er verschillende meningen zijn; De een verkondigd dat aardgas nog zeker 60 jaar het leven heeft, de ander dat Waterstof de toekomst heeft, en weer een ander beweert juist het omgekeerde.  Niemand heeft echt een glazenbol en de toekomst zal het leren natuurlijk.  Het houdt ons wel bezig... Misschien is er zelfs iets van polarisatie aan het ontstaan.  Overigens had waterstof best veel aandacht, maar was er niet zoveel echt over te zien. De meeste ‘dozen’ werden gesloten aan ons voorgesteld.

 

Op weg naar de VSK

Op weg naar de VSK ...


Hisense warmtepomp

Uit China het merk Hisense .. ook op de NL markt verkrijgbaar.


oplossingen met een warmtepomp

Een oplossing kan ook bestaan uit een combinatie van meerdere producten.


Remeha Waterstof

Natuurlijk was er veel belangstelling voor de waterstofketel van Remeha.


Na-regeling voor een warmtepomp installatie

Watts timmert aardig aan de weg met zijn na-regelingen in diverse smaken.


er was geen zak an

Iemand maakte de flauwe opmerking: Je kunt niet zeggen dat er geen zak aan was.   (Solar Freezer bron in de kruipruimte)


tijd voor een versnapering op de vsk

Een beetje monteur / installateur krijgt honger na het zien van al die mooie techniek op de VSK

Back

Go to top

logo© Warmtepomp-tips.nl, zaterdag 20 april 2024

Pagina: - Warmtepomp blog en nieuws items
Tags:Warmtepomp, blog, nieuws, waterstof, ontwikkeling, tips, toepassing, temperatuur, kennis,
Beschrijving: Blog: Hoe zit het met de ontwikkeling van de warmtepomp, kunnen we deze overal al toepassen? Of wachten we op waterstof.