Subsidie ISDE Warmtepompen 2024 

 

Een warmtepomp moet vanaf 2024 minimaal energielabel A++ hebben om ISDE te ontvangen. De meeste warmtepompen voldoen al aan dit label. Warmtepompen met een energielabel A+ of lager, komen niet meer in aanmerking voor subsidie.

Heeft u in 2023 een warmtepomp met een A+, of lager label gekocht? Dan komt u toch in aanmerking voor subsidie als u deze in 2024 laat installeren. 

 

De subsidiebedragen voor warmtepompen met een energielabel A++ of hoger, zijn met € 450 verhoogd. De gelijkwaardige bonus die eerder werd gegeven voor deze energiezuinige warmtepompen, komt te vervallen. Voor warmtepompen met een energielabel A+++ geldt voortaan wel een aanvullende bonus van € 225. 

 

De wijziging van het energielabel geldt niet voor warmtepompboilers en voor warmtepompen met een thermisch vermogen van 71 kW of hoger.

 

Aanpassing van subsidiebedragen

 

Aanvragers die een zonneboiler laten plaatsen, krijgen vanaf 2024 minder subsidie voor de grotere zonnecollectoren. Dit voorkomt dat er naar verhouding teveel subsidie wordt uitgekeerd (overstimulering).

Zonneboilers met een oppervlakte van 5 tot en met 10 m² krijgen € 0,55 per kWh. Eerder was dit € 1,02.

Zonneboilers met een oppervlakte van >10 m² krijgen € 0,28 per kWh. Eerder was dit € 0,45.

De subsidie voor een aansluiting op het warmtenet wordt verhoogd van € 3.350 naar € 3.775.

 

Nieuw budget voor kleine windturbines voor zakelijke gebruikers.

Sinds 2020 kunnen zakelijke partijen, zoals rechtspersonen, een maatschap, stichting, vof of cv, ISDE aanvragen voor zonnepanelen en kleine windturbines. Voor kleine windturbines stelt het kabinet nieuw budget beschikbaar. Tussen 1 januari 2024 en 31 december 2027 is het totale budget € 20 miljoen.  Vanaf 2024 is er geen ISDE-subsidie meer voor zonnepanelen.

 

De overheid heeft een zgn. Meldcodelijst.  Alle warmtepompen waar subsidie op wordt gegeven treft u aan in die lijst. 
Ook het subsidiebedrag wordt daarin per type genoemd.    U treft deze, en meer info over de subsidie op RVO.nl 

 

Dit is de link naar de lijst van december 2023:

https://www.rvo.nl/sites/default/files/2023-12/19-12-2023-ISDE-Meldcodelijst-Warmtepompen.pdf

 

  • WACHT NIET LANGER DAN 6 MAANDEN NA INSTALLATIE VAN DE WARMTEPOMP

Binnen 6 maanden na het installeren van de warmtepomp in Nederland moet de ISDE-subsidie zijn aangevraagd om deze te kunnen verkrijgen.

 

  • HET AANVRAGEN VAN DE WARMTEPOMP SUBSIDIE

Voor het aanvragen van subsidie voor de warmtepomp kun je op de website RVO.nl terecht, een organisatie van de overheid. Hiervoor heb je een DigiD nodig en een bewijs van installatie, zoals natuurlijk de factuur. Hierop moet duidelijk de aanschaf- en installatiedatum staan, het merk en de meldcode van het apparaat en het typenummer.

 

  • WACHTEN OP GOEDKEURING

Na het indienen van je aanvraag krijg je een ontvangstbevestiging per e-mail. Als je aanvraag goedgekeurd wordt, krijg je daar binnen 8 weken per post bericht van. De betaling volgt maximaal een week na de beslissing. In de brief zie je direct de hoogte van de subsidie op jouw warmtepomp.

 

Go to top

logo© Warmtepomp-tips.nl, zondag 14 juli 2024

Pagina: - Warmtepomp subsidie 2024
Tags:warmtepomp, subsidie, apparatenlijst, 2023, bedrag, bestaande bouw, nieuwbouw, mogelijkheid, info
Beschrijving: Alleen warmtepompen bedoeld voor plaatsing in bestaande bouw, bij renovatie, ontvangen subsidie, in de ISDE apparatenlijst treft u per toestel het subsidiebedrag aan.