Afbouw salderingsregel uitgesteld tot 2025

Administrator (admin) on 23.05.2022

Afbouw salderingsregel uitgesteld tot 2025

Afbouw salderingsregel uitgesteld tot 2025 (persbericht mei 2022)

Een meevaller voor eigenaren van zonnepanelen: de salderingsregeling, de subsidieregeling die momenteel geldt voor het terugleveren van zonne-energie aan energieleveranciers, blijft tot 2025 zonder beperkingen gelden. De afbouw van dit fiscale voordeel zou oorspronkelijk vanaf 2023 in gang worden gezet.

 

Huizenbezitters zijn blij. Volgens Vereniging Eigen Huis werkt de regeling goed en stelt deze huiseigenaren ook in staat de woning te verduurzamen en de energierekening omlaag te krijgen. Dit stelt de vereniging maandag in een reactie op een eerdere Kamerbrief.

 

Het was al bekend dat de beoogde datum voor de versobering van 1 januari 2023 niet werd gehaald. Minister van Klimaat en Energie Rob Jetten schreef in een brief aan de Tweede Kamer dat de regeling twee jaar later wordt ingesteld.

Door dit uitstel krijgen netbeheerders, energieleveranciers, toezichthouders en huiseigenaren langer de tijd om zich voor te bereiden op het beoogde afbouwplan van de salderingsregeling.

Back

Go to top

logo© Warmtepomp-tips.nl, zaterdag 20 april 2024

Pagina: - Warmtepomp blog en nieuws items
Tags:Warmtepomp, blog, nieuws, waterstof, ontwikkeling, tips, toepassing, temperatuur, kennis,
Beschrijving: Blog: Hoe zit het met de ontwikkeling van de warmtepomp, kunnen we deze overal al toepassen? Of wachten we op waterstof.