De slimme all electric Smart Grids toekomst
De slimme all electric Smart Grids toekomst
Smart grids en slimme energiesystemen helpen om de groeiende hoeveelheid duurzame energie in te passen in het energiesysteem.
Netbeheerders willen hun elektriciteitsnetten niet overbelasten
Energiebedrijven zoeken naar nieuwe producten en diensten die flexibiliteit bevorderen
Wijkbewoners nemen steeds meer lokale duurzame energie-initiatieven
Vanwege de opkomst van steeds meer windmolens en zonnepanelen is er soms stroom in overvloed en soms zal er een tekort dreigen, dat tekort wordt aangevuld door ‘oude centrales' of door import uit andere landen op dat moment. De stroomprijs zal in de toekomst per kwartier kunnen wijzigen. Om uw toestellen op het juiste moment, wanneer er veel stroom is en deze dus goedkoop zal zijn, aan te schakelen is het Smart Grids systeem erg handig. In het complexe stroom voorziening systeem werken in de toekomst alle systemen samen.
Vanaf afstand kan de energie centrale, via een internet verbinding die aan een toestel vast zit, bepalen wanneer en voor welke taak het toestel aan mag. Smart Grids, beperkt zich natuurlijk niet alleen tot warmtepompen, maar bijvoorbeeld ook wasmachines kunnen straks aangestuurd worden wanneer de stoom prijs gunstig is en wat te denken van het laden van de auto acu bijvoorbeeld.
Flexibele energievoorziening met smart grids, low price use, en slimme energiesystemen wordt voor veel partijen noodzaak:
U kunt bij aanschaf van een warmtepomp al navragen of deze al geschikt is voor dat toekomstig systeem.
'Smart Grids Ready' : noemt men dat in Nederland.
In Duitsland draait het 'Smart Grids' systeem, in sommige gebieden, al 'n tijdje met succes.