Installateur kan het werk niet aan.

Administrator (admin) on 16.03.2022

Installateur kan het werk niet aan, vraag naar o.a. warmtepompen is enorm gestegen.

Maart 2022, Meer werk dan handjes ...

Installateur kan het werk niet aan.

 

Een belronde, omdat wij wat werk wilde overdragen, leerde ons dat de meeste installateurs met hetzelfde probleem zitten. 

Er zijn te weinig handjes om het werk te doen en daarnaast hebben de meeste fabrikanten van installatiemateriaal op dit moment lange levertijden vanwege grondstof te kort. Of het nu gaat om PVC materiaal, koper, WTW-units, warmtepompen, ketels.  Het is bijna niet verkrijgbaar op dit moment. Soms worden er wachttijden van meer dan een halfjaar genoemd. 

Veel installateurs zitten overigens vaak al volgeboekt t/m zomer 2023.  Sommige installateurs zijn daarom al gestopt met het maken van offertes, sommige vragen een (flink) bedrag voor het maken van een offerte. En vaak heeft de consument er dat geld dan ook nog voor over, zo hoorde we.  We spraken een installateur die € 150,-  vraagt voor het maken van een offerte op maat. Dat bedrag wordt wel in mindering gebracht als de klus opdracht wordt. 

Nu was er de laatste jaren zo ie zo al veel vraag in de markt maar thans ontstaat er, door de hoge energieprijzen en wellicht ook door de oorlog in Oekraïne, nog veel meer vraag naar energievriendelijke installaties.   Voorlopig zijn de meeste mensen helaas nog niet aan de beurt.  Vaak horen we in de praktijk dan ook " Op deze manier gaan we geen aardgasvrij Nederland krijgen in 2050".    Maar het duurt nog even .. dus wie weet. 
 

Back

Go to top

logo© Warmtepomp-tips.nl, zaterdag 20 april 2024

Pagina: - Warmtepomp blog en nieuws items
Tags:Warmtepomp, blog, nieuws, waterstof, ontwikkeling, tips, toepassing, temperatuur, kennis,
Beschrijving: Blog: Hoe zit het met de ontwikkeling van de warmtepomp, kunnen we deze overal al toepassen? Of wachten we op waterstof.