ProWonen realiseert proefproject met 4 verschillende warmtepomp bronnen

Administrator (admin) on 24.10.2019

oktober 2019: Bron: ProWonen

ProWonen realiseert uniek project in Lichtenvoorde

Aan de Broekboomstraat in Lichtenvoorde is gestart met vier gezinswoningen met vier verschillende warmtebronnen.

Uniek project

Deze gasloze woningen hebben elk een warmtepomp, maar ieder heeft een eigen unieke warmtebron: bodemwarmte, zonnewarmte met bufferzak, zonnewarmte zonder bufferzak en luchtwarmte zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De woningen worden 3 jaar lang gemonitord. Hendrik Mulder, projectleider bij ProWonen: “De nieuwe huurders geven toestemming om meetgegevens beschikbaar te stellen. We willen de woningen niet alleen technisch monitoren, ook de gebruikservaringen van de bewoners zijn erg interessant voor ons. Ons doel is om te leren welk systeem goed toepasbaar is voor andere woningen van ProWonen.”

Startmoment

Na een lange periode van ontwikkeling, stilstand, bodemsanering en herontwikkeling, werd in 2016 de projectontwikkeling weer actief opgepakt. Op 16 oktober is door Bouwbedrijf Klomps en Rouweler Installatietechniek nu eindelijk officieel gestart met de bouw van de vier gezinswoningen. Henk-Jan Veltkamp, manager Vastgoed bij ProWonen: “Eén van de woningen heeft een bufferzak in de kruipruimte, die zonnewarmte op kan slaan. Deze wordt gebruikt om de warmte te gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt. Samen met wethouder Bart Porskamp hebben we deze bufferzak aangesloten om daarmee de start van dit bijzondere project aan te geven.” De bufferzak, de ‘Solar Freezer’, is overigens een Lichtenvoordse uitvinding.

prowonen warmtepompen

 

Back

Go to top

logo© Warmtepomp-tips.nl, zaterdag 20 april 2024

Pagina: - Warmtepomp blog en nieuws items
Tags:Warmtepomp, blog, nieuws, waterstof, ontwikkeling, tips, toepassing, temperatuur, kennis,
Beschrijving: Blog: Hoe zit het met de ontwikkeling van de warmtepomp, kunnen we deze overal al toepassen? Of wachten we op waterstof.