Geluidseisen warmtepomp uitgesteld

Administrator (admin) on 18.12.2020

geluid, eis, 2021, warmtepomp,

December 2020,  geluidseisen warmtepomp uitgesteld

De geluidseis voor buitenunits van warmtepompen en airco’s is uitgesteld tot 1 april 2021. Eigenlijk zou deze eis gelijktijdig met de BENG-eisen worden ingevoerd, op 1 januari 2021. Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat weten dat het uitstel bedoeld is “om de bouw- en installatiesector tijd te geven te voldoen aan deze nieuwe geluideisen”. Het verzoek voor het uitstel kwam vanuit de bouwsector, zegt een woordvoerder.

Eerder werd dit jaar werd de geluidseis ook al uitgesteld, maar dat had toen te maken met het feit dat de BENG-eisen later in zouden gaan – de geluidseis verhuisde met die nieuwe datum mee. Dat ligt nu anders, want de BENG-eisen en de TO-juli (een maat voor oververhittingsrisico), gaan wél gewoon op 1 januari in.

 

Volgens de nieuwe geluidseisen mag een buitenunit overdag niet meer dan 45 dB produceren op de perceelgrens met de buren. ’s Nachts geldt een maximum van 40 dB. Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat in de komende periode geen aanpassingen worden gedaan aan de rekenmethodiek of de hoogte van de eisen. Het gaat alleen maar om wat extra tijd voor de sector.

Back

Go to top

logo© Warmtepomp-tips.nl, zaterdag 20 april 2024

Pagina: - Warmtepomp blog en nieuws items
Tags:Warmtepomp, blog, nieuws, waterstof, ontwikkeling, tips, toepassing, temperatuur, kennis,
Beschrijving: Blog: Hoe zit het met de ontwikkeling van de warmtepomp, kunnen we deze overal al toepassen? Of wachten we op waterstof.